Las Rosas del Tango
MENU     

Siobhan

Als ervaren tangodanser en docent heeft Siobhan een school voor Argentijnse Tango in Gouda, en geeft workshops voor andere tango-scholen in België, Duitsland en Engeland.

 

“Ik heb mijn hele leven gedanst - ballet, jazz, en moderne dans - maar toen ik de Argentijnse tango in 2000 ontdekte realiseerde ik me dat dit pas echt mijn dans is. Sinds 2007 geef ik les en DJ ik voor tango-evenementen.

 

Ik raakte vanaf de eerste les verliefd op deze dans en de muziek. Ik hou van de subtiliteit van de communicatie zonder woorden met mijn partner, de mogelijkheid om me op zoveel niveaus te kunnen verbinden, en aan de regenboog van emoties waar de muziek ons doorheen leidt. Ik vind het ook ontzettend leuk om te spelen met de dans.

 

Tango heeft mijn leven positief veranderd, en ik zie hoe de dans ook de levens van mijn vrienden en leerlingen beïnvloedt."

 

Je kunt een interview (in twee delen) met Siobhan beluisteren, uitgezonden op Radio Tango bij Gouwestad Radio, september 2017.

 

Oliver

Opgeleid door een van de meest geliefde Argentijnse docenten, Pepito, gaf Oliver ruim 15 jaar les in Nederland en Duitsland voordat hij door een zeldzame aandoening deels verlamd raakte waardoor zijn leven compleet veranderde.

 

Tango is nog steeds een van zijn grote liefdes en wekelijks wordt zijn radioprogramma Radio Tango uitgezonden op Gouwestad Radio. Je kunt het programma live beluisteren via internet op maandagavond om 22:00 uur, en op donderdagochtend om 09:00 uur wordt het programma herhaald. Hij wordt veel gevraagd als geïnspireerde tango-DJ en is een deskundig en bevlogen spreker op het gebied van de geschiedenis van tangomuziek en -dans.

 

Je kunt meer over ons lezen in dit artikel uit La Cadena, november 2014.